050 239 77 33
Back
13-17 червня 2018 року  Івано-Франківськ став Повітряним портом сучасного мистецтва

13-17 червня 2018 року Івано-Франківськ став Повітряним портом сучасного мистецтва

17 червня В Івано-Франківську завершився Porto Franko  - п'ятиденний міжнародний фестиваль актуального мистецтва.


Мета Porto Franko  - це презентація унікальних сучасних перформансів: музичних, візуальних, театральних,  які вступають в живий діалог з публікою та унікальними локаціями міста. Фестиваль  запропонував глядачам близько сотні вистав, концертів, кінопоказів, візуалізацій, виступів, лекцій, дискусій. Для створення  такої неповторної атомосфери в серце Прикарпаття приїхали близько 300 артистів з України, Польщі, Австрії, Німеччини, США, Франції, Бельгії, Голландії та Литви.

 

Заснований в 2010 році, і з того часу, Porto Franko  росте і дивує маштабами і рівнем проводимих заходів.  Цього разу візитівкою фестивалю стали справжні гвинтокрили, які приземлились  в різні частини міста  і спровокували справжній фотофлешмоб в соц мережах. Фото на фоні «металевих пташок»  прикрашали сторінки всіх франківських акаунтів.

2018 рік організатори називають справжнім проривом для фестивалю та його команди.  «Ми не лише знову відкрили мистецький авіа-порт, який прийняв понад 60 тисяч відвідувачів, а й репрезентували контент якісно нового рівня. Зокрема, до України вперше завітав класик литовського театру Оскарас Коршуновас, свій перфоманс представила топова німецька композиторка нової генерації Юлія Міхалі, завдяки фестивалю вперше в Східній Європі глядач познайомився з експериментальним балетом австрійського хореографа Сімона Маєра та арт-проектом американського художника Брайяна Фернандеса-Халлорана. Окрім гучних імен найкращих митців України і світу, наша команда реалізувала справді неймовірний проект – футуристичну оперу "AEROPHONIA", у якій музичним інструментом став український літак-біплан АН-2. Створювати і реалізовувати фестиваль – це завжди прогнозовані та непрогнозовані ризики. Адже ми зі своїм контекстом входимо на територію усталених традицій, а почасти навіть перетворюємо цей простір за імпровізованим сценарієм. Однак якщо ми беремо відповідальність за цей рух, за філософію вільних людей, то ми ідемо до кінця. Бо це – #ВільнийПорт.» - так підсумували фестиваль організатори в своєму пості в соціальних мережах.

© 2017-2021, Івент-агенція Artisto Івано-Франківськ
Кнопка зв`язку